Ergernissen.

Ergernissen, ik moest er van de week aan denken toen ik voor het eerst in tijden weer eens naar De Wereld Draait Door (DWDD) keek. Vroeger keek in dagelijks, toen ergerde ik me al eraan maar aangezien voetbal en DWDD de enige gespreksonderwerpen waren in het rookhok op kantoor moest je bijna wel. Ook was het toch wel lekker om je een beetje te ergeren, lekker tijdens de uitzending Twitteren over die vervelende gast, het zoveelste kudtbandje die 1,5 minuut speeltijd krijgt, Yvon Jaspers en het schaamteloos pluggen van de PvdA. Goed, het mag wel de VARA zijn maar een half jaar voor de verkiezingen en zeker een half jaar daarna elke week Felix Rottenberg op je scherm gaat me té ver!

Ik kon me dus nogal ergeren aan dingen. Een paar jaar geleden zelfs aan alles, van files tot een artikel wat bij de AH was uitverkocht. Ik hield die ergernissen ook niet voor me, met iedereen die het maar wilde horen (of niet) deelde ik mijn ergernissen. Tot ergernis van velen 😉 De ergernis top 10 was er niets bij! De verpakkingen die niet open gaan zoals het hoort, melk op de vloer, rijst door de hele keuken. Manman, het huis was te klein, gezicht op onweer en het was verre van sfeervol in huis. Dat was dus het ergste eraan, ik liet, door mijn ergernissen, mijn hele dag verpesten.

Wanneer het precies gebeurde weet ik niet meer maar op een dag ben ik ermee gestopt. Niet eens bewust en in kleine stappen, maar stoppen deed ik! In de file naar huis zat ik ineens heel relaxed, sigaretje erbij, radio aan, dan maar wat later thuis. Gek genoeg had ik er op weg naar kantoor helemaal geen last van. Lange rijen bij de kassa? Ga op een tijdstip dat er verder niemand komt. Het schrijnende gebrek aan taalkennis van de jeugd, ”me” in plaats van ”mijn”, gevraagt, geslaagt en ga zo maar door. Lach erom, dat is het enige wat je kán doen!

Ik ben gaan zuchten! Zuchten is voor mij dé oplossing voor alle ergernissen. Van zuchten wordt alles een beetje beter. Ik zucht dan hardop, als ik op twitter iets doms lees dan zucht ik en laat ik het links liggen. Ik reageer gewoon niet meer en ben een stuk gelukkiger.

Het enige waar ik me nog aan kan ergeren zijn uitnodigingen voor een boerderij, maffia clan, verjaardagskalender en alle andere apps en spelletjes op Facebook. Hou ermee op, het is voor niemand leuk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s